De onthulling…

Sfeerimpressie vluchtoordbordHoera we hebben het streefbedrag gehaald! Heel erg bedankt voor alle donaties en aandacht die onze crowdfundingactie heeft gehad! Ook dank voor organisatie Voor je Buurt, een fijne manier om geld én betrokkenheid te verzamelen voor ons initiatief.

Op vrijdagmiddag 16 september 2016 zal om 15:30 uur aan de Graaf Florisweg in Gouda het herdenkingsbord worden onthuld door de Belgische ambassadeur Chris Hoonaert, samen met burgemeester van Gouda Milo Schoenmaker en kinderburgemeester Yassine Mellah.

Voorafgaande aan deze plechtigheid is er een themabijeenkomst voor genodigden in de ontvangstruimte van Bunnik BV aan het stationsplein. Deze begint om half twee.  Naast een drietal sprekers, wordt ook een filmfragment van ca 6 minuten met beelden uit het Vluchtoord getoond.

Bij de onthullingsplechtigheid zal de Stedelijke Harmonie Caecilia, die nauwe banden had met het fanfarekorps ‘Hoop op Toekomst’ in het vluchtoord, de ‘Turnermars’ ten gehore brengen.  Deze mars is door de Belgische dirigent Emiel de Bruyne gecomponeerd en precies honderd jaar geleden voor het eerst op de Markt van Gouda ten gehore gebracht.

De allereerste kinderburgemeester van Gouda, Dieuwertje Kerkhoven, schreef twee jaar geleden al een werkstuk over het vluchtoord en zal bij de onthulling vertellen waarom zij zo belangrijk vindt dat in Gouda iedereen weet over het vluchtoord.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s